Curs online EMC – Boala hemoroidala

Cursul “Boala hemoroidala” este un program ce are ca obiectiv punerea la dispozitia medicilor din toate specialitatile cele mai recente informatii bazate pe dovezi stiintifice despre aceasta patologie ce se caracterizeaza prin dilatii anormale ale plexurilor venoase hemoroidale.

Este prezentat un tablou clinic al bolii, cu semne si simptome specifice, conditionate de localizare. De asemenea, prezentam si stadiile de evolutie ale acestei patologii. Ulterior punem accent pe prezenta sau absenta complicatiilor si subliniem importanta diagnosticarii precoce. Apoi, ne concentram pe optiunile de tratament atat nefarmacologic local, cat si medicamentos si chirurgical.

Cursul trece in revista profilaxia bolii hemoroidale ce presupune aplicarea unor recomandari adresate regimului de viata al pacientilor, cu scopul evitarii aparitiei unei presiuni crescute la nivelul plexurilor venoase hemoroidale. Importanta masurilor preventive este una crescuta, motiv pentru care si in cursul nostru beneficiaza de o abordare minutioasa.

Sunt prezentate stadiile de evolutie ale bolii, cu simptomatologia specifica fiecarui stadiu. De asemenea, prezentam noutati despre tratamentul conservator, dar si de tratament minim invaziv ce poate rezolva cele mai multe cazuri in stadii incipiente ale bolii.

In cazul stadiilor avansate ale bolii, o abordare multifactoriala este necesara, iar uneori cura chirugicala poate fi o solutie in adresarea problemei. Desigur, ne dorim ca profesionistii din domeniul medical care parcurg acest curs, sa inteleaga importanta aderarii pacientului la masurile preventive de alimentatie si tranzit normal de materii fecale, pentru a evita progresia bolii catre stadiul avansat al acesteia.

Cursul „Boala hemoroidala” este un curs online, de tip interactiv, care ofera 12 puncte EMC gratuite si se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa invete sau sa aprofundeze aria de terapie Gastroenterologie.

Cursantilor care au absolvit examenul final li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente, iar suportul de curs va putea fi accesat si dupa finalizarea cursului, pe platforma FormareMedicala.

Puteti accesa cursul aici