Dieta sanatoasa. Ce mancam, cum mancam, ce este dieta fara gluten?

In data de 11 martie 2023 dr Ligia Mosneaga si dr. Nicoleta Dinca au participat din partea grupului GastRo al SNMF la o intalnire pe tema nutritiei in Boala Celiaca, sustinuta de dna dr. Lidia Cremer, cercetator la Institutul Cantacuzino.

Din dubla ipostaza, de cercetator, dar si de pacient cu boala celiaca, Dr Lidia Cremer sustine seminarii si intalniri cu pacienti si apartinatori ai pacientilor cu boala celiaca din perspectiva nutritiei sanatoase, si a dietei speciale cu excluderea glutenului din alimentatie.

Ce este farfuria sanatoasa, care sunt alimente cu rol proinflamator dar si antiinflamator, ce sunt antioxidantii si de unde provin, cu ce tipuri de grasime/ulei gatim sanatos – au fost intrebari si raspunsuri in aceasta intalnire, sustinuta de sistemul de gatit Thermomix si de Orgran-importator si distribuitor de produse fara gluten in Romania.