Grupul GastRO prezent la evenimente

Luna martie a fost bogata in evenimente importante pentru grupul GastRO de Gastroenterologie a Societatii de Nationale de Medicina de Familie, in sensul prezentei grupului la trei manifestari  de rasunet atat la nivel regional cat si la nivel national.

  • Primul dintre evenimente a fost Conferinta “Meeting of the Romanian Society of Neurogastroenterology” desfasurat la Iasi in perioada 16-18 martie.

Manifestarea prestigioasa a reunit specialisti de inalta tinuta profesionala, sub organizarea si conducerea domnului profesor Vasile Drug.

Prezenta Grupului de Gastroenterologie a fost punctate prin lucrarea “Dyspeptic syndrome patient – the family doctor perspective”, avand ca autori pe dr.Marilena Căliman(Bacau), dr.Cătălin Andriescu(Bacau), dr.Roxana Chiruță (Iasi) si prezentata de dr.Marilena Căliman.

Lucrarea s-a bucurat de interes major din partea audientei datorita problematicei ridicate, a modului intresant de prezentare, precum si a implicarii echipei formate din medic de familie-gastroenterolog.

 

  • In data de 21-22 martie, la Iasi a avut loc, sub patronajul Societatii Nationale de Medicina de Familie, manifestarea stiintifica Medical Forum Iasi 2017, manifestare la care grupul GastRo a fost present prin lucrarea “Abordarea bolii de reflux gastroesofagian din perspectiva mdicului de familie”, lucrare sustinuta de dr. Roxana Chiruta (Iasi).

Subiectul propus a fost spre interesul audientei care a interactionat cu autoarea, astfel incat intentia de a deschide noi discutii a fost realizata.

 

  • Cel mai important eveniment, insa a fost cel de la Bucuresti din perioada 30 martie-2 aprilie, prilejuit de Conferinta  Nationala de Medicina de Familie, unde grupul GastRO a avut o prezenta activa, de impact asupra audientei. Atelierul de Elastografie, sustinut de Cătălin Andriescu(Bacau) si de dr.Marilena Căliman(Bacau) a oferit fiecarui participant posibilitatea de a deprinde manualitatea necesara efectuarii unei elastografii si a obtinerii unor informatii extreme de utile in practica curenta.

O alta prezenta a grupului a fost aceea de a face cunoscut auditoriului “Modalităţile de screening şi management terapeutic al Ficatului Gras Non-Alcoolic la nivelul medicinei primare” , subiect prezentat de dr. Ligia Moșneagă (Bucuresti), care, deasemenea s-a bucurat de un larg interes.

Intregul grup GastRO s-a bucurat de o audienta numeroasa si interactive la lucrarea pregatita si susutinuta de toti membrii, si anume „Procesul inculpatului Helicobacter Pylori” .Articol din presă acuzator la adresa H. Pylori Helicobacter Pylor un criminal pervers care atentează la sănătatea populației. Procurorul acuză Argumente în favoarea acuzatului – Există beneficii ale infecției cu Helicobacter Pylori? Avocatul Ce spun Pacienții? Pacientul Ce spun Experții? Judecătorul hotărăște – Helicobacter pylori va fi condamnat!

Modul absolut inedit al sustinerii si prezentarii acestui subiect a starnit aprecierea  participantilor si declansarea unor discutii extreme de interesante despre suiectul in cauza, fiecare membru al grupului avand un rol bine definit si un discurs foarte bine articulat.