Infectia cu virusul hepatitic B – 6 puncte EMC

 Obiectivele cursului Hepatita B este o infectie a ficatului cauzata de un virus de tip ADN care este transmis sange sau derivati ai sangelui contaminat in timpul transfuziilor, prin contact sexual cu o persoana infectata, prin utilizarea unor ace sau instrumente similare contaminate. Spre deosebire de virusul hepatic A, virusul B poate cauza atat o forma acuta de hepatita, cat si una cronica. Hepatita B este cea mai frecventa afectiune cronica din lume.

 Accesati cursul pe www.formaremedicala.ro.

 

Audienta – Cursul Infectia cu virusul hepatitic B se adreseaza Medicilor de Familie.

Autorii cursului

Prof. Dr. Victoria ARAMA

poza dr. Victoria AramaProf. Dr. Victoria ARAMA este doctor in stiinte medicale, medic primar Boli Infectioase, la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals„. Dr. Victoria Arama este un distins clinician, cu o remarcabila activitate didactica si stiintifica, apartinand celui „de-al treilea val” al „Scolii de boli infectioase de la Spitalul Colentina„, intemeiata de profesorii Mironescu si Bals.

Dr. Victoria Arama este autor al cursului online gratuit si creditat EMC, destinat medicilor de familie , „Virusurile herpes simplex 1 si 2„.

Dr. Rodica Tanasescu

Dr. Rodica Tanasescu este Presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei si Presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov. In aceasta calitate este implicata in coordonarea a numeroase proiecte care sunt dezvoltate, la nivelul tuturor acestor asociatii profesionale, pentru sprijinirea intereselor medicilor de familie din Romania. In acelasi timp, dna. Tanasescu este si membru in Consiliul Municipal al Colegiului Medicilor din Bucuresti. Sprijina in egala masura si activitatea editoriala si de formare din domeniul medical, dedicata perfectionarii profesionale a medicilor de familie din Romania, fiind autor de materiale de specialitate in publicatiile de profil din tara noastra si Medic Formator in Medicina de Familie.

Dr. Ioana Daciana Toma – referent

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice – etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.