Summit RoHepat – initiativa care isi propune sa elimine hepatitele virale din Romania

Alături de cele mai importante personalităţi din toata lumea, implicate în procesul de eliminare a hepatitelor din România, la RoHepat Summit SNMF a fost reprezentată de dr. Dina Mergeani Președinte SNMF, iar grupul GastRO al SNMF a fost reprezentat de dr. Udrescu Mihaela

RoHepat este prima iniţiativă integrată care îşi propune să ofere suport autorităţilor române în operaţionalizarea şi implementarea strategiei naţionale de eradicare a hepatitelor virale, astfel încât România să atingă obiectivul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de eliminare a hepatitele virale până în anul 2030.

În data de 14 mai va fi lansat Planul cadru naţional de control al hepatitelor virale, a anunţat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul conferinţei RoHepat Summit. Eliminarea hepatitei C este o prioritate de sănătate publică în cadrul Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020, România asumându-şi eliminarea hepatitelor până în anul 2030.

Cu această ocazie SNMF și-a exprimat deschiderea de a fi partener la acest proiect.

  

Grupul GastRO va invita la:

Conferința Națională Ziua Medicului de Familie – Medicina de familie: abordare holistică, centrată pe pacient

15-18 mai 2019, Hotel Business, Târgu-Mureș 

Societatea Națională de Medicina Familei și Asociația Medicilor de Familie Mureș organizează această Conferință Națională dorindu-și să reunească medicii de familie din țară dar și medici de alte specialități, să informeze despre noutățile medicale și să discute despre ele și despre utilizarea lor în practica de zi cu zi.