Prezenta Grupului GastrRo la cursul Liver Management Problems in Primary Care, Sinaia, 2024

În perioada 24-25 Mai 2024, la Sinaia, s-a desfășurat la Cursul Internațional pe teme de hepatologie ”Liver Management Problems in Primary Care”, curs creditat EACCM.

Acesta a fost organizat de ESPCG (The European Society for Primary Care Gastroenterology) cu susținerea UEG (United European Gastroenterology), SNMF (Societatea Națională a Medicilor de Familie din România), SRGH (Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie) și EASL (European Association for the Study of the Liver).
Grupul GastRO a fost prezent cu 4 lucrări.

Prima lucrare prezentată a fost „SANFILIV- Primary care screening of metabolic advanced liver fibrosis in high-risk individuals: A pilot study”.

Susținută de dr. Mihaela Udrescu au fost prezentate pentru prima oară rezultatele preliminarii ale acestui studiu.

„Gallbladder problems and primary care management” susținută de dr. Ligia Moșneaga a fost cea de-a doua lucrare. Aceasta a abordat patologia biliară și de asemenea un caz particular.

Cea de-a treia intervenție a fost „Digital technologies to increase adherence to therapy- applied to primary care practice” susținută de Prof. Univ. Dr. Cristina Mihaela Ghiciuc.

Aceasta a prezentat importanța aderenței pacientului la tratament precum și metodele prin care este posibil acest lucru.

„Alcohol and liver impairement management in Primary Care” lucrare susținută de Dr. Roxana Chiruță ce-a de-a patra lucrare a fost pregătită de membrii grupului GastRO pentru acest curs.

Aceasta a arătat care sunt nivelele de intervenție pentru pacientul cu consum cronic de alcool precum și propuneri de îmbunătățire a practicii medicale curente a medicului de familie pentru ameliorarea acestei reale probleme de sănătate.

Lucrările s-au bucurat de aprecierea înalților oaspeți din străinătate dar și ale colegilor.

Astfel de întâlniri conferă un schimb de informații util pentru a găsi soluții optime de abordare a diverselor particularități ale pacientului cu afecțiuni hepatice.