Prima editie a evenimentului GastRO CentriX

În data de 13 iunie 2023 a avut loc online prima ediție a evenimentului GastRO CentriX prima ediție, un concept nou de simpozion centrat pe în special pe patologia hepatică dar și și gastrointestinală.

Pentru prima oară RoALD (Societatea Română pentru Studiul Ficatului) în colaborare cu Grupul GastRO al SNMF (Societatea Națională a Medicilor de Familie) au conlucrat și au invitat la acest eveniment renumiți specialiști din endocrinologie, diabet zaharat și boli de nutriție, cardiologie, genetică medicală, terapie medicală nutrițională, psihologie, kinetoterapie.

Alături de profesioniști gastroenterologi și medici de familie aceștia au dezbătut modalitatea optimă de abordare a patologiilor gastrointestinale și hepatice pentru un bun management al pacientului.

Fiecare subiect a plecat cu o prezentare de caz susținută de un medic de familie de la care medicul specialist invitat a susținut o prelegere despre dovezile științifice existente. Împreună au propus soluții optime de tratament prin prisma ultimilor noutăți în domeniu.